Осъдиха рецидивисти за кражба от фризьорски салон

17:32, 27 апр 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже с богато съдебно минало получиха поредните си наказания за кражба на вещи от фризьорски салон, съобщиха от пресслужбата на Районния съд във Варна.

В процедура на съкратено съдебно следствие 22-годишният Х. Дончев и 30-годишният А. Николов  получиха по  2 години лишаване от свобода, които да търпят при първоначален строг режим. Двамата са извършили кражбата в съучастие и при условията на опасен рецидив на неустановена с точност дата в периода 12 - 14 май миналата година. Кражбата е извършена от фризьорски салон в квартал „Трошево“, в неработни дни за обекта.

Подсъдимите  не забелязали монтирани в близост камери за видеонаблюдение,  издърпали заключващото резе на металната решетка, демонтирали част от вратата и през получения отвор Дончев проникнал в помещението. Той събрал в носената от него раница различни вещи и инструменти от салона като машинки за подстригване, сешоари, маши, два часовника и др. , които подал през отвора на съучастника си. След това младежът взел намерения вътре преносим компютър и напуснал помещението. Още на другия ден откраднатото било разпродадено на непознати, а получените пари – поделени. След подаден сигнал до полицията за кражбата, по оставените дактилоскопни следи били установени извършителите.

Двамата подсъдими са осъждани многократно за посегателства срещу собствеността. СПрямо Дончев  до момента има влезли в сила 14 присъди, а по отношение на Николов – 11. Съдът уважи предявените по делото два граждански иска от пострадалите и осъди двамата подсъдими да заплатят обезщетения за нанесените им имуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама