БСП подозира политическа атака срещу кмета на Провадия

19:03, 27 апр 16 / Политика 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният съвет на БСП във Варна реагира остро срещу информацията за разкрита схема за източване на пари от държавния бюджет, в която се цитират данни от  доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция. „Считаме за недопустимо, цинично и дори обществено опасно произволното и тенденциозно интерпретиране на постановения административен акт... Характерът на документа и неговото съдържание, прочетено безпристрастно и в съответствие със законовите норми, регламентиращи процедурата по извършване на проверка по ЗДФИ и съставяне на обсъждания доклад, показват пълното несъответствие на изложеното в статията с отразеното в доклада, както и тенденциозността в анализа на фактите, отразяващ подчертано субективното негативно отношение на автора“, се казва в разпространеното становище на социалистите.

Според тях информацията, чийто източник е „Провадия днес“, е  „поредният безрезултатен и злонамерен опит да бъде накърнен авторитетът на кмета на община Провадия - в съответствие с отправени вече закани и нападки в тази насока“.

„Запознахме се с докладите от извършените две комплексни проверки на Изпълнителна агенция „Държавна автомобилна инспекция“ в предприятие „Провадия автотранспорт“ ЕООД за възложена обществена поръчка от бщина Провадия. Проверките са извършени за един и същи период от време, но двата доклада коренно си противоречат по съдържание и изводи“, твърди председателят на Областния съвет на БСП – Варна, Георги Андреев. Той уточнява, че вторият доклад е предоставен на АДФИ. „Това буди недоумение, което ме насочва към мисълта, че отношението на ГЕРБ към представителите на местната власт от БСП не е променено. Като кмет на община Ветрино в периода 2007 - 2011 г. бях подложен на същия политически натиск от партия ГЕРБ, целящ дискредитирането на едно управление на община с кмет от друга политическа сила. Явно е, че вълкът кожата си мени, но нрава не. За мен е абсолютно недопустимо един кмет, доказал почтеността и ефективността си по време на първия мандат и избран с категоричната подкрепа на жителите на общината за втори, да бъде дискредитиран с подобни нелепи обвинения“,категоричен е областният лидер на левицата във Варна Георги Андреев.

Той не изключва кметът на община Провадия Филчо Филев да е станал обект на подобна атака, защото е и заместник-председател на Областния съвет на БСП - Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама