Полицаи от две области гониха варненец, задигнал млековоз

11:23, 28 апр 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от Шумен, Варна и Нови пазар издирваха и задържаха варненец, който противозаконно отнел товарен автомобил “Мерцедес”, оборудван с три цистерни за мляко, съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за кражбата е подаден около 22,45 ч. на 26 април. Млековозът бил паркиран на ул.”Христо Ботев” в Нови пазар около 20,30 ч. същия ден.

Полицаи от Районното управление в Нови пазар предприели действия за издирването му, като били уведомени и съседните областни дирекции. Служители на ОД на МВР- Варна, забелязали в община Аксаково издирвания мерцедес. Униформените многократно подавали светлинен и звуков сигнал за спиране, но апашът продължавал да се движи и блъснал патрулка при опит да избегне проверка.

Полицаите заградили района и около 0,30 ч. в района на село Куманово спрели камиона. Зад волана бил 38-годишният криминално проявен Н.И.  Той е задържан за срок до 24 часа в полицейско управление във Варна, а вчера е конвоиран до Нови пазар, където е привлечен като обвиняем за извършено престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор му е постановена мярка за неотклонение „Задържане за срок до 72 часа“ и е приведен в следствения арест в Шумен.

В досието си варненецът има 3 присъди, 9 криминалистически регистрации и 26 заявителски материала. Известен е на органите на реда с кражби, противозаконни отнемания на автомобили и бягство от затвора. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама