Повдигнаха ново обвинение срещу „Енерго-Про“ за отказ да присъедини фирма към мрежата си

16:57, 28 апр 16 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредно обвинение срещу "Енерго-Про Мрежи" за злоупотреба с господстващо положение при отказ да присъедини към мрежата си стопански обект повдигна Комисията за защита на конкуренцията. Този път потърпевша е фирмата "Кайко", която е имала предварителен договор за присъединяване на мебелен цех към мрежата на електроразпределителното дружество в Североизточна България. Той обаче не бил спазен.

Според антимонополната комисия това пречи на "Кайко" да развива стопанска дейност, което уврежда не само неговите интереси, но и на клиентите му.

От "Енерго-Про Мрежи" заявиха, че не приемат предявеното твърдение за злоупотреба с господстващо положение. В изпратено до  Topnovini.bg становище компанията твърди, че казусът на "Кайко“ ООД датира от 2008 г., когато дружеството е било собственост на "Е.ОН България". Компанията ще се запознае със случая и ще внесе своите възражения в рамките на дадения им 30-дневен срок от КЗК.

Това е поредният път, в който "Енерго-Про" получава обвинения в злоупотреба с господстващото си положение при включването на клиенти към мрежата си, припомня Mediapool.bg.  През ноември 2015 г. дружеството бе глобено с 14,4 млн. лв. по сходен казус с фирма от Нови пазар. През 2014 г. пък бе санкционирано с 266 000 лв. заради отказ да включи слънчева централа, а година по-рано – с над 1 млн. лв. по същия случай, но с вятърна централа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама