Осъдиха на пробация търговка, продавала „Адидас“ на пазара

19:34, 28 апр 16 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За престъпление против интелектуалната собственост Районният съд наложи наказание пробация на 55-годишна търговка след постигнато в съдебната зала споразумение. В продължение на 6 месеца с първоначална периодичност 2 пъти седмично М. Нуриева ще потвърждава регистрацията си по настоящ адрес и ще се среща с пробационен служител. Р

При проверка на 4 май миналата година на пазарно място на Централния кооперативен пазар във Варна  е установено, че се излагат и предлагат за продажба над 150 броя различни спортни дрехи от марката “Адидас” без разрешение от притежателите на изключителните права за нея. Намерените на щанда на подсъдимата спортни артикули са иззети. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, са сходни визуално с регистрираната оригинална търговска марка и съществува вероятност за  объркване на потребителите. Пазарната стойност на иззетите спортни стоки е оценена общо за над 13 000 лева.

55-годишната жена е неосъждана досега. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени.  Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама