Варненски ученик откри самостоятелна изложба

20:29, 28 апр 16 / Култура 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 20 произведения на различна тематика и с различна техника – акрил, акварел, сух пастел и молив, създадени през последната година, представя в първата си самостоятелна изложба 15-годишният Теодор Мирчев – Тео. Той е ученик в Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна, в паралелка с изобразително изкуство и английски език.

Изложбата бе открита тази вечер в ателието на школа „Дедал“ на бул. „Съборни“ 24. Тя е част от инициативата на школата да представя творчеството на млади и все още непопулярни артисти и да подкрепя по-нататъшното им образование в избраната област.

Темите, които обединяват авторските произведения на Тео, са загадките и мистериите, претворени от гледна точка на сюрреализма. Младият варненец мечтае да се занимава с анимация, тъй като създаването на собствен рисуван филм с персонажи, които могат да бъдат накарани от създателя си да правят каквото си поискат, му се струва струва забавна и интересна професия. Тео се е насочил към 2D анимацията и вече има идеи за първия си анимационен филм. Първата му самостоятелна изложба се реализира с подкрепата на „Солвей Соди“ АД и Фондация „Америка за България”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама