Министерството на туризма прати Каварна във Варненска област

11:09, 02 май 16 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионална некомпетентност и бели петна в общата култура на чиновниците от Министерството на туризма лъснаха сред обявите за разпореждане с морските плажове. Според пет съобщения за търгове с тайно наддаване за наемане на части от брега за срок от 5 години, публикувани на 28 април, плажът на курортното селище „Русалка“ е на територията на община Каварна, която пък се намирала в област Варна.

Ведомството на Николина Ангелкова търси наематели за плажовете „Русалка – централен“, „Русалка – хелинга“, „Русалка  - каяк“, „Русалка – малък плаж“ и „Русалка – голям плаж“.  Те се намират на около 90 км северизточно от Варна и попадат под административното управление на област Добрич. Ако кандидати не се намерят, добричкият областен управител трябва да се погрижи за водното спасяване и медицинското обслужване. Колегата му, отговарящ за област Варна, има засега 36 неохраняеми плажа от общо 60-те на територията на областта.

Министерството на туризма вече обяви търгове с тайно наддаване за наемане на 12 варненски плажа. Преди дни е насрочен и търг за плажа „Романтика“ на територията на община Аврен. Началната му тръжна цена е 17 504,45 лв. Търгът ще се проведе на 13 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама