Общината даде стадион „Локомотив“ на новия „Спартак“

13:22, 11 май 16 25 2280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки разразилия се скандал по време на общинската сесия, решението за „Спартак“ беше прието. Вече официално новия клуб, представляван от Атанас Атанасов, ще може да ползва безвъзмездно за срок от 5 години стадион „Локомотив“. За прехвърлянето гласуваха 37 от общинските съветници, двама бяха против, петима се въздържаха, а отсъстващите бяха 7.

„Нашият клуб отговорно заявява, че нито едно дете няма да бъде оставено да няма възможност да тренира от името на нашия клуб“, заяви Атанас Атанасов. Веднага обаче последва намесата на Иван Петров, който пък оглавява другия все още съществуващ клуб - „Спартак 1918“. „Има една подробност. Всички деца са картотекирани в нашия клуб. И не касае хората, които отиват там. Ако посмеят да изгонят нашите деца, започваме процеси. „Спартак“ е един клуб, с една история. Къде са ония 200 хиляди лева, които бяха гласувани на сесия? Точно след един месец тези хора закриха мъжкия отбор. Тези хора, които днес претендират, че ще бъдат спартаклии. Досега цяла година ние какво правихме с 300 деца? Карахме ги да ходят да смъркат или да бъдат на стадиона? Тия деца си плащаха да тренират, ние инвестирахме в тях и днес вие казвате, че тия деца няма да бъдат на стадиона. Няма да го позволя“, разгорещи се той.

На сесията беше прието и да бъде прекратен сключеният договор от 2010 г. между СК „Спартак“ АД и Община Варна. За това гласуваха 42-ма от местния парламент, против нямаше, въздържалите се бяха петима, а отсъстващите - 4. Иван Петров отново оспори решението. „Договор със СК „Спартак“ АД има и ФК „Спартак 1918“. Той е от 9 години и 6 месеца. Не знам на какво основание се събират хора и без да ни поканят нас. Това е противозаконно. Не бързайте да взимате решения, изслушайте и нашата страна - какво предлагаме ние, как да се развива оттук нататък. Това, което е написано в папките, аз ще го отнеса в съда“, закани се той.

Ще бъде свикано и заседание на Съвета на директорите на СК „Спартак“ АД. На него трябва да се гласува решението за прекратяване на сключения договор между СК „Спартак“ и сдружение с нестопанска цел ФК „Спартак Варна 1918“ за предоставяне право на ползване върху стадион „Спартак“ в едно със спортна зала на един етаж със застроена площ от 700 кв. м. Ще се вземе и решение за сключване на договор за предоставяне на безвъзмездно право на ползване върху стадион „Спартак“ на ФК „Спартак“, представляван от Атанас Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама