Съдят полицаи за лъжесвидетелстване

07:08, 16 май 16 25 900 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече бившите общински полицаи Илиян Танев и Йорданка Манушкина днес трябва да отговарят пред съда по обвинение за лъжесвидетелстване. Делото срещу тях бе отложено на 21 март от Варненския районен съд, тъй като Танев не се яви, а защитата му представи медицински документ, според който го мъчи дископатия. Заради платен годишен отпуск и отсъствие от страната тогава не се яви и призованият като свидетел полицай Юри Юриев.

Танев и Манушкина са обвинени от Варненската районна прокуратура, че два пъти – пред разследващ полицай и пред съдия, съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели по делото срещу бизнесмена Лъчезар Братоев, когото задържаха през февруари 2014 г. при спор за паркиране в Морската градина. Тогава двамата свидетелстваха, че той им отправил ругатни и закани, а на Манушкина – и неприлични предложения, и дори опипал бедрото й в стаята за разпити в полицейското управление. По-късно благодарение на запис от охранителна камера Братоев бе оправдан по обвиненията за хулиганство и съпротива на орган на властта, а прокуратурата повдигна обвинения на полицаите, които му сложили белезниците.

За лъжесвидетелстване при продължавано престъпление, каквото е обвинението срещу двамата, законът предвижда до 5 години затвор. Делото е насрочено за 9 ч. днес в Районния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама