Атанас Атанасов: Ще надграждаме този отбор на „Спартак“, който имаме

11:30, 16 май 16 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на „Спартак“, зад който застанаха феновете, спечели преди броени дни първата си битка. Общинският съвет гласува на клуба да бъде предоставена за безвъзмездно ползване за срок от 5 години базата на „Локомотив“. „Соколите“ вече си спечелиха участие в Североизточната „В“ група, след като станаха лидери в „А“ окръжна.

Добрата новина е, че ръководството на клуба ще гласува доверие на състава, който е в момента, и ще го надгражда, за да може след година спартаклии да намерят място в „Б“ група. Ето какво каза още членът на УС на ФК „Спартак“ и учредител на клуба Атанас Атанасов:

 

Едната от битките вече е спечелена - за стадион „Локомотив“. Оттук нататък какво следва?

Чакаме решението за стадион „Спартак“. Всички знаят, че това си е нашият дом. „Локомотив“ като тренировъчна база - да, там ще тренира детско-юношеската школа. Но като официален терен и символ на клуба си е стадион „Спартак“. Това е следващата стъпка, която трябва да се направи. Мисля, че вече има добра воля. Хората видяха и разбраха, че искаме да направим нещо, което да не бъде като фойерверк - за кратко време, а постепенно, с много премерени стъпки да си направим нещата да изглеждат по начин, по който да харесат на цялата спартаклийска общност.

Друга стъпка ще е подсигуряване финансирането на първия отбор, на школата, инвестиция в базата, което е много важно. Това ще бъде приоритетното. Да могат да се оправят терените на „Локомотив“ и да се реновира тревното покритие на стадион „Спартак“. Ние ще бъдем там като ползватели, без да ни е отдадено. Там съвместно с ползвателя - спортен комплекс „Спартак“, трябва да се вземат решения това нещо да се оправи. Не може по такъв начин да се играе футбол. Докато за „Локомотив“ ще е съвместно и с общината, от която наистина имаме подкрепа в момента, а смятам и занапред.

 

Можете ли да задействате процедурите в БФС или трябва да изчакате решението и за стадион „Спартак“?

Чакаме за стадион „Спартак“ и вече с двата договора ще подадем документи. Няма да има никакъв проблем - след като имаме база, отговаряме си на всички изисквания да получим членство във футболния съюз и разрешение за участие във „В“ група.

 

Доколко е голяма и реална заплахата от другия клуб - „Спартак 1918“?

Ние с тях нямаме в момента допирни точки. Те имат претенции, но и аз имам претенции примерно за „Сантяго Бернабеу“. След като нямам аргументите, няма как да имам претенции. Те достатъчно време имаха да направят нещо положително като ползватели. Видя се, че нищо не направиха. Но е безсмислено да ги одумвам. Всеки си гони неговите задачи. Сигурно и те имат някакви перспективи, да си ги постигат. Там има заведено съдебно производство за несъстоятелност от отделни фирми. Така че те си имат техните проблеми, ние нашите.

 

Какво ще стане с детско-юношеската школа, която се води „Спартак 1918“ и използва терените на стадион „Локомотив“?

Тази школа ще бъде наша. Всички деца, които имат желание да тренират в нашия клуб, ще бъдат приети. По същия начин ще стане и с треньорите. Имаме си критерии и на всеки един, който се справи с тях, ще му бъде предложен договор - да работи във ФК „Спартак“.

 

След влизането в Североизточна „В“ група наново ли ще се прави отбор или ще надграждате това, което имате в момента?

Естествено, че ще надграждаме този отбор, който имаме. Тези момчета в много труден за нашия клуб момент свършиха целта, която им беше поставена. Ще се стремим да бъдем коректни към всички. Естествено, който няма потенциала да играе на по-високото ниво, ще се разделим с него. Но на всеки един, който е показал спортно-технически качества и умения, ще му бъде предложено да продължи участието си в отбора.

 

Остава ли и треньорът?

Да. Да свърши първенството благополучно, ще седнем и съвсем коректно с всеки един ще се разберем - който каквито възможности има, да може да помогне в общата ни работа.

 

Как видя ти самият целия сезон?

През цялото време беше трудно. Без финансовата помощ на спонсора ни много трудно щяхме да се справим. Като спортно-техническо естество не искам аз да давам оценки. Там си има треньор, който трябва да оцени - Димитър Пантев. Моето лично мнение е, че той се справи добре. В крайна сметка като изпълниш целта, всички бележки отпадат. Да, може да има градивна критика, за да се случва по-добро. Имаше и катаклизми. От позицията си на зрител и фен е имало моменти, когато ми е харесвало и когато не ми е харесвало. Но краят е много важен. Той като е успешен, всичко друго остава на заден план. Трябва обаче да си извадим съответните изводи, за да не допускаме повече катаклизми в отбора.

 

Оптимист ли си за това, което ще се случва?

Ако не бях оптимист, нямаше толкова дълго време да се мъчим и да се борим. Мисля, че най-голямата ни заслуга е това, че успяхме да убедим основно Общинския съвет и кмета, че нашите цели и работата ни са безкористни. Нямаме финансови претенции или амбиции да се развиваме като някакви величия в тоя клуб, а всичко се прави, за да може да се върне славата на школата на „Спартак“. Стъпка по стъпка отборът да се върне на мястото, което му приляга. Ако дойде инвеститор, който има нужния потенциал и ресурс, на драго сърце - говоря специално за себе си, ще му се даде път да може да осъществи идеите си, които се надявам да бъдат за благото на родния ми клуб. Най-хубавото нещо е, че базите, които ни дадоха, си остават общински. И в един момент ако се види, че ние не можем да се справяме, общината и обществеността може да реагира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама