Искат постоянен арест за мъжа, отнел с оръжие автомобил от варненка

13:18, 25 май 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ за за мъжа, отнел с оръжие автомобил от варненка, съобщиха от пресслужбата. В момента 29-годишният Антон А. е в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от варненската Районна прокуратура.

На 22 май около 17 ч. е подаден сигналът за кражбата. Варненката е обяснила, че на ул. „Г. С. Раковски“ непознат мъж с оръжие я е принудил да шофира автомобила си „Ситроен“ до отдалечена местност. Там колата й била отнета. Часове по-късно превозното средство е било засечено от изграден полицейски КПП на територията на квартал „Аспарухово“. Шофьорът не се подчинил на подаден сигнал да спре за проверка, но по-късно е заловен и задържан за 24 часа.

Престъплението, за което е повдигнато обвинение на Антон А., е извършено в изпитателния срок на присъда за незаконно притежаване на оръжие. Назназначени са експертизи на открития газов пистолет, с който е заплашил собственичката на колата, за да се установи дали е преправен в боен.

Действията по разследването за отнемането на автомобила продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама