Осъдиха 48-годишен варненец, хванат с 2,69 промила алкохол в кръвта

14:57, 25 май 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъдиха 48-годишен мъж за шофиране в нетрезво състояние. В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение, варненският Районен съд наложи на Ц. Стоянов наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът лиши Стоянов и от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 9 месеца, съобщиха от пресслужбата на ВРС.

Пияният мъж е бил засечен на 10 май около обяд, докато шофирал лек автомобил „Рено“ по бул. „Ян Хуняди“. Полицейски патрул забелязал криволичещия по пътното платно автомобил и го последвал. Водачът паркирал колата на паркинг край пазар в квартал „Младост“ и слязъл от купето с нестабилна походка, което наложило да му бъде извършена проверка с дрегер. След като тестването дало положителен резултат, от водача била взета кръвна проба, която отчела концентрация от 2,69 промила алкохол в кръвта, или тежка степен на алкохолно повлияване.

48-годишният мъж призна вината си. Той е с чисто съдебно минало. Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама