Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в апартамент

17:05, 25 май 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оранжерия за отглеждане на марихуана беше открита в апартамент във Варна. По време на специализирана полицейска операция, в квартал „Възраждане“, служители на „Криминална полиция“ открива, че жилището е приспособено за отглеждане на растения от рода на конопа. При претърсване са намерени и иззети 86 саксии с растения с височина от 10 до 100 см, 80 пластмасови съдове с растения в начална фаза на развитие и оборудване, подпомагащо отглеждането на растенията - халогенни лампи, пособия за напояване, отоплителни и измервателни уреди.

Намерени са и иззети над 500 грама тревиста маса, 1,75 грама вещество, производно на амфетамин, 3,20 грама семена за растения. Назначена е експертиза.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже, известни на МВР и осъждани - С. Р. (35 години) и Р. Р. (42 година). По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от варненската Окръжна прокуратура. На 35-годишния мъж са повдигнати обвинения и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама