Варна е номинирана за аутсорсинг град на годината

14:07, 27 май 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската аутсорсинг асоциация е номинирала Варна за аутсорсинг град на годината заедно с Бургас, Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Русе и София. Целта на класацията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университети за създаване и развитие на най-добри условия за растеж на сектора в съответния град, обясниха от общинския пресцентър.

„Тази номинация е чест за нашия град, тъй като полагаме усилия Варна да бъде предпочитана инвестиционна дестинация за компаниите от IT и аутсорсинг индустрията. Офиси вече откриха компаниите "Сайтел България" и "Консентрикс сървисиз България“, които оцениха нашите квалифицирани млади хора, надяваме се инвестициите в сектора да продължат“, коментира кметът на Варна Иван Портних.

Кои са най-добрите в аутсорсинга у нас ще стане ясно на 16 юни вечерта на официална церемония в София. Конкурсът е разделен в 6 категории, като 4 от тях са насочени към професионалистите в бранша: „Доставчик на аутсорсинг услуги на годината“; „Център за споделяне на услуги на годината“; „Аутсорсинг работодател на годината“ и „Иновации в аутсорсинга“.

Останалите 2 категории имат за цел да обърнат внимание на усилията в създаване на благоприятна и подкрепяща среда за развитието на аутсорсинг индустрията в България. Това са „Аутсорсинг град на годината“ и „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“.

За първи път у нас ще бъдат връчени годишни награди за отлични постижения в аутсорсинг сектора, в който у нас към края на юни м.г. са заети над 35 000 висококвалифицирани професионалисти. Броят на наетите бележи ръст от 5,5% в сравнение с декември 2014 г. В периода 2010 - 2014 г. общият брой на работещите в аутсорсинга отбелязва среден годишен растеж от над 17%.  Българският аутсорсинг пазар се оценява на 964 млн. евро през 2014 г. , 848 млн. евро през 2013 и на 784 през 2012 г. Данните са от последния годишен доклад за аутсорсинг индустрията у нас, изготвен по поръчка на БАА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама