Отказаха пробация на обвинен за сводничество шеф на еротичен бар

15:35, 27 май 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд отказа да одобри споразумение, с което да наложи наказание „пробация“ на 42-годишния Добромир Бельов, обвинен за склоняване към проституция. Управителят на еротик-бар „Калигула“ в Златни пясъци признаваше вината си, че от неустановена дата до юли миналата година системно е предоставял помещение на 5 различни жени за сексуални контакти с клиенти на заведението.

Бардакът бе разбит при полицейска акция през август миналата година. В хода на досъдебното производство срещу Бельов, който е от Самоков, но върти бизнес край Варна, първоначално беше повдигнато и обвинение за трафик на хора, което впоследствие е било частично прекратено от прокуратурата, съобщиха от пресслужбата на съда.

Параметрите на постигнатото между Районната прокуратура във Варна, Бельов и адвоката му споразумение предвиждаха пробация за срок от година и 10 месеца, както и процентни удръжки от трудовото възнаграждение. Съдът прие, че в представения вид и след направени корекции в съдебна зала споразумението противоречи както на закона, така и на морала, и отказа да го одобри.

Според съда с определеното в споразумението наказание не биха се изпълнили целите, които законът възлага от гледна точка на генералната превенция, така че да има и необходимия предупредителен и възпиращ ефект по отношение на останалите членове на обществото. Предложеното наказание се явява несъобразно със степента на обществената опасност на деянието, както и с целите на наказанието, реши съдът и върна делото на прокуратурата. Определението му не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама