ДПС се цели във властта веднага след президентските избори

17:04, 28 май 16 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Да запазим онова единство, което се роди от нашата мъка, и да покажем на президентските избори, че без ДПС не може, а веднага след тях да влезем и в изпълнителната власт!“ Това призова новоизбраният председател на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ във варненското село Медовец, където днес с възпоменателен митинг-събор бяха почетени жертвите на Възродителния процес.

„Днес в Народното събрание виждаме как се газят правата и свободите, гарантирани от Конституцията. Едни, които Съветът на Европа нарича фашисти, ни сочат пътя към Анадола. Ние няма да ходим никъде, ние знаем как да се борим в България и ако някой трябва да си върви от политическата сцена, това са предателите и онези, които насаждат омраза“, заяви още Карадайъ.

За първи път от отбелязването на Майските събития от 1989 г.

в селото се изсипа цялото ръководство на ДПС –

зам.-председатели, депутати, евродепутати, кметове, съветници, областни и общински председатели от цялата страна. Тук бяха и партийни членове и симпатизанти от цялата област, доведени с над 15 автобуса. Почетният председател и създател на партията Ахмед Доган присъстваше с лика си на транспарант, поздрава му към присъстващите предаде Мустафа Карадайъ, от негово име бе и първият поднесен венец на паметника на застреляните преди 27 г. жители на Медовец Назифе Хасан и Шакир Мехмед.

Сред гостите бе кметът на община Дългопол Георги Георгиев, който благодари на ДПС за подкрепата в местните избори. На пълния площад обаче

липсваше кметът на селото Мустафа Исмаил Мустафа,

който според местни жители е вече областен координатор на ДОСТ. Стана ясно и че партията на Лютви Местан смята да отбележи годишнината от Майските събития на същия площад, но на 3 юни.

„Има ли тук представители на други партии? Ако те дойдат в друг ден, това е фалш и разделение“, заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис. Той прогнозира, че „ще дойде време, когато жертвите от Медовец, Пристое, Кърджали, Благоевград... ще бъдат обявени за национални герои“.

„ДОСТ е фалш, който се роди от нашите редици и този фалш претендира сега за представителност и иска да ни разцепи. Без ДПС няма стабилно управление в страната. Сегашната коалиция не гарантира правата и свободите на българските граждани. Напротив – отнема ги. ДПС няма да я подкрепя, защото тя не работи за доброто на България.

ДПС ще ви върне в управлението на страната,

и то в следващите няколко месеца“, заяви зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„ДПС е единствената партия, която 27 години защитава правата и свободите на всички български граждани, независимо от етноса и религията им. Ние докарахме демокрацията, ние съборихме комунистическия режим. ДПС като политическа партия може да бъде командван единствено от своите членове и симпатизанти, а не да бъде васал на чужди влияния от България или извън нея“, каза депутатът Ерджан Себайтин. Той припомни миналогодишния възпоменателен митинг в Медовец, когато пред множеството се изказа единствено Лютви Местан. Това бе негово еднолично решение, каза Себайтин и

се извини  на избирателите за начина, по който се е управлявала партията

през последните три години.

„Едно менте колкото и да боядисваш и тунинговаш, си остава менте. ДПС е марка и не подлежи на копиране. ДПС е жив организъм и изхвърля туморите от себе си“, се включи в темата за отцепниците и новият областен председател на ДПС – Варна, Сали Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама