Хлапета от детски градини и училища показаха талант в турнир (снимки)

17:57, 28 май 16 / Спорт 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на VII СОУ „Найден Геров“ спечели шестото издание на детския футболен турнир „Шампионите на Варна“. Малките таланти се наложиха с 4:2 над съперниците си от ОУ „Стоян Михайловски“, които заеха второто място. Трети станаха възпитаниците на СОУ „Гео Милев“ които победиха Сборен отбор 1 с 3:1 в малкия финал.

Общо 8 тима мериха сили в турнира, който се проведе на изкуствения терен на стадион „Спартак“. От пето до осмо място се наредиха съответно отборите на VIII СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин“, III ОУ „Ангел Кънчев“, VII СОУ „Найден Геров“ - 2 и Сборен отбор - 2. Преди началото на надпреварата пък хлапета от детски градини показаха какво са научили от футбола.

Над 250 деца на възраст от 4 до 11 години тренират в „Шампиони“. Екипът на школата се увеличи, като към Петър Димитров и Марин Димитров се присъединиха футболните съдии Иван Кирилов и Георги Филипов, Хугас Месропов и Орлин Стоянов. Школата намери подкрепа и от общината в лицето на шефа на отдел „Спорт“ Кристиян Димитров.

„Има много талантливи деца, които тренират в школата. Ще бъде направена селекция за отбори, които ще участват в първенствата на БФС. През август ни предстои участие на турнир в Несебър, а преди това – лагер в Пампорово. Събрали сме се хора с опит, за да развиваме тези деца. Купите и медалите не са най-важното нещо, здравето и усмивките трябва да остават“, каза за Varna.topnovini.bg Иван Кирилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама