Живко Петков: С хубави чувства си тръгнах от „Черно море“

12:17, 16 юни 16 / Спорт 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Живко Петков е един от футболистите, които си тръгнаха от „Черно море“ след края на сезона. Няколко са били офертите към него, но той избра да се върне в „Нефтохимик“, който е воден от наставника Димчо Ненов. Вече тренира с отбора и се подготвя за предстоящия сезон.

 

С какви чувства си тръгна от „Черно море“ и Варна?

Само с хубави. Прекарах две страхотни години, срещнах добри момчета, с някои станахме и много добри приятели. Спечелихме две купи. Имах много хубави и много лоши моменти, но мисля, че хубавите бяха повече. Гледам напред и сега пред мен се открива ново предизвикателство

 

Защо избра да се върнеш в „Нефтохимик“?

Имаше оферти от другите два новака в „А“ група, но избрах „Нефтохимик“, защото съм от Бургас и предимно сме местни момчета в отбора. Сега обстановката ми е позната и смятам, че мога да помогна на тима.

 

Познаваш ли стила на Димчо Ненов? И каква е обстановката в отбора след старта на подготовката?

Да, работихме в „Б“ група с него в „Нефтохимик“ преди 4 години и мога да кажа, че беше изцяло негова заслугата отборът да влезе в „А“ група. Въпреки че последните 6-7 кръга бяхме с друг треньор, защото го уволниха заради 3-4 слаби мача и резултати. Дано сега отборът тръгне добре.

 

Какви са твоите лични амбиции за предстоящия сезон?

Да изиграя силни мачове с „Нефтохимик“ и да се представям добре.

 

Следиш ли Европейското първенство и кой е твоят фаворит?

Да, гледам го и имам два фаворита - Хърватия и Франция. Хърватите като колектив и отбор ми харесват, много добре са тактически. А французите като домакини мисля, че ще достигнат на финал. Млади и амбициозни са.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама