Приютът „Гаврош“ събира дарения денонощно

09:51, 17 юни 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


По всяко време на годината и денонощието приема дарения варненското сдружение „Гаврош“, което вече 22 години подпомага най-уязвимите деца и семейства. Подслон и грижа в приюта годишно получават средно 50 момичета и момчета на възраст от 5 до 18 г.  Работата на екипа е специфична и много интензивна, за да бъдат задоволени всички потребности на настанените деца 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, обясняват от сдружението.

От 2015 г. намалената държавна издръжка на приюта прави невъзможно да се покриват всички текущи разходи - за храна, хигиенни материали, учебни пособия, лекарства. Тя е едва 7 лева за дете, затова сдружението разчита и на помощ от гражданите.

Екипът на приюта приема безусловно трайни пакетирани храни -  пастет, лютеница, консерви,     макарони, сухи пасти и бисквити, захар, сол, олио, оцет, краве масло или маргарин, вакуумирано сирене и вакуумирани колбаси; хигиенни материали - прах за пране, почистващи препарати, тоалетна хартия, кухненска хартия, дамски превръзки, бръснарски ножчета, шампоани, душ-гел, пасти и четки за зъби, таблетки за съдомиялна машина.

Можете да дарите и учебни материали и пособия (цветни и сиви моливи, флумастери и др.),  ваучери за гориво, както и всичко, което по ваша преценка би било от полза за посрещане на ежедневните нужди на децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама