Лятна научна сесия стартира във Варненския свободен университет

07:12, 24 юни 16 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С кръгла маса на тема „Седемдесет години от обявяването на България за Република“ ще бъде открита лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет. Събитието се провежда под патронажа на президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова. Въвеждащите пленарни доклади са на проф. д-р Георги Близнашки - „За Републиката“, и на проф. д.ю.н. Анатолий Александрович Селиванов - „Отраслите на правото от новото поколение: тенденции за развитие на публичното право в съвременните условия в Украйна“.

Кръглата маса ще разгледа проблеми, свързани с правно-социологическите параметри на парламентарната система, пряката демокрация и законодателната власт, юридическият термин „националната сигурност“ в контекста на неговото систематично и функционално място в Конституцията на Република България, развитието на изпълнителния процес, „границата“ между криминалистиката и наказателнопроцесуалната наука и др.

В рамките на сесията, която стартира днес от 11 ч. в Зала 2 на Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет, ще бъдат проведени общо три научни конференции: „Развитие на правото в контекста на хуманитарната криза в Близкия Изток и Украйна“, „Промени в средата за сигурност“ и петнадесетото издание на „Приложна психология - възможности и перспективи“. Темите, който ще бъдат в обсега на вниманието на трите традиционни за университета научни форуми, са свързани са развитието на правото в контекста на хуманитарната криза в Близкия изток и Украйна, промените в средата за сигурност, психология, култура и субкултура.

В лятната научна сесия ще вземат участие представители на университети и научни организации от страната и чужбина, на съдебната власт, студенти и преподаватели на Варненския свободен университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама