Осигуряват работа на 70 безработни младежи във Варна

13:04, 24 юни 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70 безработни младежи на възраст до 29 години от Варна ще бъдат наети в сферата на хотелиерството. Това ще стане по проекта „SMART АКТИВНИ чрез обучение и заетост“, съобщиха на пресконференция ръководителят Милка Кънева и координаторът инж. Фани Фотева. Обхванатите са млади хора, които не учат, не работят и не са регистрирани в Бюрата по труда. Те ще бъдат наети като сервитьори, бармани, готвачи, помощник - готвачи, камериери, администратори, озеленители, работници по техническа поддръжка и като пиколо в хотели в града.

83 младежи пък ще преминат професионални обучения за повишаване на професионалните им компетентности и придобиване на степен на професионална квалификация. Те ще трупат знания от доказаните специалисти от Варна - психологът Ивелина Кръстева, медиаторът Олга Томова-Куцарова, Деян Нуцулов и др.

Обученията за придобиване на квалификационна степен са съобразени с изискванията на работодателите и вида работни места. Те ще бъдат проведени в Центъра за професионално обучение „Богоя“. Учебните планове за съответните специалности и професии са съобразени с държавните изисквания за придобиване на професионална квалификация. Теоретичното обучение по професиите сервитьор - барман, готвач, камериер, администратор в хотелиерството, работник в озеленяването и електромонтьор ще се проведе дистанционно, а практическото по същите задания - в присъствена форма по 8 часа на ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама