Пускат под гаранция от 20 000 лв. турчин, убил с колата си човек и избягал

14:41, 24 юни 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд днес уважи молбата за изменение в по-лека на мярката за неотклонение на турския гражданин Екрем Йозлер и определи 20 000 лв. парична гаранция, която трябва да бъде внесена в 10-дневен срок. Дотогава Йозлер ще остане в ареста.

48-годишният теолог беше осъден от Добричкия окръжен съд за това, че на 17 февруари тази година в с.Карапелит, Добричка община, по главния път Добрич-Силистра нарушил правилата за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смъртта на Мариян Чернаев от Добрич, а след това избягал от местопроизшествието. Преди месец, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и на фактите, посочени в обвинителния акт, първата съдебна инстанция присъди на Йозлер наказание 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ  режим. Той обжалва това наказание пред Апелативния съд във Варна, който е насрочил заседанието си за 15 юли.

Екрем Йозлер има разрешение за продължително пребиваване в Република България. Той преподава религия в Силистра към джамийското настоятелство. След като разбрал, че е ударил човек, той предприел активни действия, за да остане неразкрит, като подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си, припомниха от пресслужбата на съда. Преподавателят по религия изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на тел. 112, изгасил светлините на автомобила и използвал обходен маршрут.

Йозлер е в ареста от 19 февруари тази година, а от 1 март има забрана да напуска пределите на Република България. С оглед на настъпилата сериозна промяна в процесуалното поведение на подсъдимия, който е признал вината си за стореното и се разкайва, съдът намира, че не се налага Йозлер да търпи най-тежката мярка за неотклонение. Той има постоянен адрес в Силистра и работа. Ако паричната гаранция от 20 000 лв. не бъде внесена в 10-дневен срок, Йозлер ще продължи да пребивава в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама