Издирван от Израел за блудство и изнасилване поиска незабавна екстрадиция

15:45, 24 юни 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Елияху Фахима, срещу когото в държавата Израел се води наказателно дело за блудство и изнасилване на малолетно дете, днес е оттеглил жалбата си срещу решение на Варненския окръжен съд, с което се допуска предаването му на компетентните израелски власти. Той иска да бъде върнат незабавно в родината си, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

Основанията на Фахима да прекрати производството пред втората съдебна инстанция и да поиска процедура, при която изразява съгласие за незабавна екстрадиция, е влошеното му здраве. Той смята, че в родината му ще положат по-сериозни грижи, за да се подобри здравословното му състояние.

Престъплението, за което в Израел и в Областния съд в Беер Шева се води наказателно производство срещу Фахима, е извършено между средата на 2010 г. и април 2011 г. За кратък период от време той е  бил задържан, по-късно мярката е била изменена в “домашен арест”, а после бил освободен под гаранция. Преди допълнителното изслушване, насрочено от израелския съд за 26 април миналата година, Фахима напуснал родината си. Обявен бил за издирване чрез Интерпол - Ерусалим. На 13 януари тази година влязъл в България и нашите власти уведомили държавата Израел. Компетентните власти в родината на Фахима поискаха ареста и екстрадицията му и от април 2016 г. той е в ареста с определение на Варненския окръжен съд. Решението за екстрадицията му е от 1 юни тази година.

Днес Варненският апелативен съд се увери, че Елияху Фахима дава доброволно съгласие за незабавна екстрадиция и разбира последиците от това. Отразеното в съдебния протокол съгласие бе подписано от Фахима и неговия адвокат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама