ФКЦ върти руски филми с вход свободен

11:08, 26 юни 16 / Култура 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година Фестивалният и конгресен център във Варна е партньор на Славянския форум на изкуствата „Золотой витязь“. В рамките му от утре в залите на комплекса ще се прожектират 4 руски игрални филма, както и колекция от анимационни творби.

Преди началото на прожекциите част от филмите ще бъдат представени от руски артисти, взели участие в снимачния процес. Сред гостите тази година ще бъдат Николай Бурляев – президент на „Золотой витязь”, народен артист на Руската федерация, писател, поет и драматург, член на президиума на Обществения съвет на Министерството на културата на Руската федерация и на  ръководството на на Съюза на кинематографистите в Русия; актрисата Инга Шатова; режисьорът, аниматор и художник Александър Петров; народният артист на Русия Леонид Мозговой, народната актриса на Русия Нина Усатова и др.

В понеделник Николай Бурляев и Инга Шатова ще представят филма „Гогол. Най-близкият“ с режисьор Наталия Бондарчук. На следващия ден генералният продуцент Олег Ситник ще представи „Да излекуваш страха“. За 30 юни  е предвидена прожекция на „Анна от 6 до 18” с режисьор Никита Михалков, а за 8 юли – на „Остров“ с режисьор Павел Лунгин.

На 10 юли варненската публика ще може да гледа колекция от руски анимационни филми. Всички прожекции ще се провеждат от 11 ч. в зала „Европа“ при вход свободен, уточниха от ФКЦ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама