Обучават младежи да организират кулинарни събития

13:59, 26 юни 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уъркшоп „Умения на креативното поколение“ ще се проведе в рамките на 4 дни от днес във Варна и Добрич, съобщиха от Висшето училище по мениджмънт. В него, освен заинтересовани български участници, присъстват и 13 младежки работници от Кения, Намибия, Ботсвана и ЮАР. Събитието е второто подред, организирано в рамките на проект „Умения за управление на изкуствата: Отворени образователни ресурси и учене чрез преживяване в подкрепа на младежкото предприемачество и заетост в областта на изкуствата и творческите индустрии“ (SMART), който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.

В рамките на форума участниците ще бъдат въвлечени в представяне на реалния опит и практика при организацията на събития с акцент върху кулинарните изкуства – изложби, фестивали, дегустации и др. Изграждането на нови умения сред младите хора ще бъде насърчено чрез подхода „учене чрез преживяване“, при което те самите ще бъдат ангажирани с организацията и мениджмънта на Международна кулинарна изложба, която ще се проведе на 29 юни в Добрич.

Сред лекторите в обучението са изявени преподаватели в областта на туризма и кулинарията, утвърдени предприемачи, ангажирани с промотирането на кулинарията като неразделна част от културната идентичност на българина, както и организатори на събития, разпознаваеми на национално и международно ниво.

След два дни във Варна форумът се пренася в Добрич, където на 29 юни ще завърши с кулинарна изложба. Тя ще е отворена за заинтересованите граждани и гости на Добрич, а освен това ще бъде излъчена на живо в интернет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама