Плажът на „Аспарухово“ се напълни, докато чака стопанин

15:38, 26 юни 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пълен с хора, макар че няма нито един действащ спасителен пост, е в почивните юнски дни плажът на „Аспарухово“. Ивицата, предпочитана от хиляди варненци, е мръсна, неподравнена и обрасла с пясъчна растителност, видя репортер на Topnovini.bg. Пътят към морето е миниран от изхвърлени от прибоя мидени черупки, а из целия плаж няма нито едно кошче за отпадъци.

Алеята пред плажа е пълна с автомобили, паркирали върху тревата, за да хванат сянката на дърветата. Съблекални, тоалетни и душове няма, само на места се забелязват порутените им останки. Единствената алтернатива на сянката, осигурена от домашни чадъри, е под навесите на трите действащи заведения на плажната ивица.

След три поредни търга за наемане на ивицата с площ над 100 000 кв. м, при които цената й все повече падаше, на 13 юни най-после Министерството на туризма намери стопанин на плажа в „Аспарухово“.  Единственият участник в последния търг е „Тукано“ ЕООД. Дружеството, регистрирано във Варна,  е определено и за победител с предложената цена от 90 000 лв. годишно с ДДС. Според заповедта представляващият го Красимир Николов Христов има 14-дневен срок да внесе договорената годишна цена за наем на плажа. Дали го е сторил, не е ясно, но до момента новият наемател не въведен във владение.

Ако това се случи идната седмица, стопанинът на плажа ще е изгубил поне месец без приходи. От него се очаква да осигури доброто хигиенно състояние, водното спасяване и медицинското обслужване на цялата ивица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама