Прокуратурата иска постоянен арест за наркодилър от Старо Оряхово

17:59, 27 юни 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската окръжна прокуратура внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“  спрямо 30-годишния Георги К. от с. Старо Оряхово. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия досъдебното производство  прокурор, след като в петък около 21 ч. при претърсване в дома му са открити различни високорискови наркотични вещества. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за разпространение на наркотици – престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

По време на специализирана полицейска операция Георги К.  направил опит да изхвърли на улицата намиращите у него наркотични вещества. В дома му в Старо Оряхово са намерени и иззети 1,43 г марихуана, бял амфетамин на кристали с тегло 1,57 г, 47 жълти таблетки амфетаминови производни с тегло 11,90 г, жълто на цвят кристално вещество, производно на амфетамин, с тегло 16,70 г, над 10 г суха марихуана  и електронна везна със следи от наркотична субстанция.

Утре в 9,30 часа състав на Варненския окръжен съд  ще се произнесе искането на обвинението, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Георги К. вече е осъждан през май тази година за държане на марихуана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама