Изправят пред съда бивш полицай, държал наркотици за над 18 000 лева

12:22, 29 юни 16 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишния Ивайло К., който ще отговаря за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност 18 532 лева. На 27 февруари тази година при полицейска операция управляваният от Ивайло К. автомобил бил спрян за проверка, при която в пепелника и сенника са открити две пакетчета с бяло вещество и електронна везна. Претърсили са и дома му. В кухнята на жилището на 44-годишния бивш полицай са намерени и иззети различни видове наркотични вещества. Става въпрос за 62,12 грама бежово вещество с активен компонент метаамфетамин, палмитинова и стеаринова киселина, таблетка с тегло 0,16 грама, съдържаща амфетамин, хероин - 231,5 грама, 15,51 грама и 12,50 грама с различно съдържание на наркотично действащ компонент диацетилморфин, както и 9,84 грама хашиш.

44-годишният мъж разпространявал хероин, амфетамини и марихуана на ограничен кръг от познати клиенти. В разговорите по телефона с тях хероинът бил наричан с код „Домати“, а за количествата се говорело в килограми. Грам хероин Ивайло К. продавал за 50 лева, а при поръчка над 50 грама цената падала на 40 лева за грам.

Бившият полицай е осъждан. С решение на Варненския окръжен съд той е с постоянна мярка „Задържане под стража“ от 29 февруари и е във варненския затвор.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама