Задържаха част от престъпна група за разпространение на наркотици

19:31, 30 юни 16 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима, участващи в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна и областта. Трима от обвинените са задържани вчера при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Един от участниците е в ареста във Варна по предишно обвинение за наркоразпространение. Други двама членове на групата са обявени за издирване. Обвинения са повдигнати на Руси Д., ръководител на групата, Стоян Д., Любомир Л. и Даниел Д.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2014 г. Занимавала се е с разпространение на различни видове наркотици, предимно кокаин и марихуана, като е използвала конкретни дилъри. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити и иззети над 40 000 лева, наркотици, везни за разфасоване и други веществени доказателства.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на тримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Утре в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Делото за наркоразпространение срещу Даниел Д. ще бъде приобщено към досъдебното производство за ОПГ. Обвинения на издирваните участници в групата ще бъдат повдигнати след задържането им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама