Ще проверяват товарните автомобили на входовете на курортите

15:03, 01 юли 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще проверяват стоките, които се внасят в курортите, на контролни фискални пунктове, разположени на входовете на комплексите. Това обяви изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов на брифинг, на който присъства и главният секретар на МВР Георги Костов. Двамата обявиха откриването на междуведомствен координационен център между НАП и МВР във Варна. Той ще се помещава в сградата на Областната дирекция на МВР. Целта му е да се подобри работата на всички представители на местната и държавна власт, свързани с престъпленията, нанасящи вреда на бюджета, каза Георги Костов. В него ще има и представители на ДНСК, РДНСК, РИОСВ, РЗИ, КЗП, Агенцията за безопасност на храните и Инспекцията по труда.

„Повече от една година доказахме, че когато институциите работят заедно, то резултатите са налице“, каза Атанасов. В координационния център ще влязат по двама представители на полицията от дирекциите в Добрич и Варна и служител на приходната агенция. В него ще се работи в три направления.

По първото НАП и МВР ще сформират съвместни патрули, които ще бъдат видими за всички граждани, когато правят проверки. Те ще бъдат по курортните комплекси и по крайбрежната алея на Варна. Второто направление е свързано с проверяване на нощните заведения. „Там ще бъдем по-невидими и ще съблюдаваме спазването на финансовата дисциплина и данъчно-осигурителното законодателство“, обясни Бойко Атанасов. Ще има и контрол върху влизащите в курортите товарни автомобили, пренасящи стоки. „Тези, които са лоялни данъкоплатци, няма от какво да се притесняват. Ще се притесняват тези, които са нелоялни. Ще бъдем предсказуеми за тези, които спазват закона, и непредсказуеми, за онези, които не го спазват“, каза още Атанасов. И добави, че ще се следи стриктно откъде и по какъв начин хотелите и заведенията зареждат с алкохол, който се лее в промишлени количества като „от маркуч на бензиностанция“.

Екипите на координационния център във Варна ще работят 24 часа 7 дни в седмицата, уточни Георги Костов. Такъв център има от две седмици и в Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама