„Черно море“ завърши с победа контролите (снимки)

21:30, 23 юли 16 / Спорт 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Черно море“ завърши с победа контролите от лятната си подготовка. „Моряците“ зарадваха феновете, като се наложиха с 2:1 над „Черноморец“ Балчик на стадион „Тича“. Преди проверката беше представен отборът, с който варненци започват новото първенство.

Домакините започнаха ударно мача, като още в 3-ата минута отбелязаха. Първи във вратата на „Черноморец“ се разписа португалецът Уго Андре Родригес Секо, след като беше изведен от капитана Георги Илиев. Малко по-късно Марек Кузма засече с глава центриране на Секо, но стражът на гостите, който е юноша на „Черно море“ - Християн Христов, спаси.

В 10-ата минута след центриране от пряк свободен удар на Георги Илиев топката беше отклонена леко с глава от Кузма и влезе в мрежата за 2:0. Гостите успяха да намалят преднината на „моряците“ в 29-ата минута, след като Румен Александров беше изведен срещу вратаря Александър Чанович и го преодоля. До края на полувремето варненци пропуснаха две възможности. Първо Ондрей Сукуп стреля два пъти в тялото на стража на „Черноморец“, а при третия опит топката мина встрани от вратата. След него Георги Илиев изпълни пряк свободен удар, но отново не се стигна до гол.

След почивката в игра влязоха резервите, като от титулярите на терена остана единствено Даниел Златков. Варненци пробваха няколко удара към вратата на гостите, но резултатът от първото полувреме не се промени.

Треньорът на „Черно море“ остана доволен от играчите си. „Доволен съм от проверката и като цяло от проведената лятна подготовка. Селекцията приключи и се надявам с наличните футболисти да се преборим за място в първата шестица. В хода на първенството ще дам шанс на всички за изява, но футболистите трябва да си го заслужат“, каза още Георги Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама