Пътуващото лятно кино идва с „Жената на моя живот“

10:57, 25 юли 16 / Култура 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната кампания за възстановяване на летните кина в България „Пътуващото лятно кино“ стигна и до морската столица. Варненци и гостите на града ще имат възможност да гледат филма „Жената на моя живот“ на режисьорския екип Антоний Дончев, Али Талиб, Иван Тонев. Лентата ще бъде показана утре от 21 ч. във възстановено лятно кино „Варна“ (в „Св. Св. Константин и Елена“).

Копродукцията между България, Ирак, Кюрдистан, Румъния и Македония събира над 10 езика и диалекта, някои от които днес говорят най-вече с азбуката на войната. Филмът е за шестгодишния кюрд Азад от Ирак, който е сгоден за Виан (Виолета Марковска). Военните конфликти ги разделят, но след 13 години двамата отново се срещат на път към Европа. Това обаче не е краят, а началото на историята, която продължава с желание за мъст, тероризъм и една любов, способна да противодейства и на двете.

Mагията на лятното кино ще имат възможност да съпреживеят жителите и на още 13 населени места в България: село Коняво (община Кюстендил), Кресна, село Баня (община Разлог), село Елешница (община Разлог), Мелник, Пещера, Свиленград, Белоградчик, Видин, село Рибен (община Долна Митрополия), Ветово, Павликени и Казанлък. На разположение на малките читатели пък ще бъде и „Пътуващата детска библиотека“.

Досега „Пътуващо лятно кино“ на БНТ1 измина над 20 000 километра. Повече от 70 000 души гледаха 126 прожекции на български филми под открито небе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама