Общината дава 30 бона да следи боклукчийските камиони

16:32, 26 юли 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна смята да плати 30 000 лв. за изграждане на уеб система, с която в реално време да се следи дейността на почистващите фирми. Това става ясно от обявена обществена поръчка.

В рамките на 45 дни избраният изпълнител ще трябва да разработи, да предостави и да въведе системата в експлоатация. Той ще има и ангажимента да я обслужва гаранционно в продължение на години.

Във всеки камион на сметопочистващите фирми ще бъдат инсталирани GPS устройства. Системата ще дава възможност за проследяване и идентификация на водачите и персонала на автомобилите, както и за следене на маршрута. Получените данни в реално време ще бъдат предавани до централен сървър и ще бъдат достъпни непосредствено след получаването им.

През специален сайт ще могат да се виждат движещите се автомобили в реално време върху интернет карта на област Варна с GPS координати. На същия принцип ще бъде маркирано и местоположението и броя на съдовете за отпадъци.

Изпълнителят трябва да извърши обучение на посочените от общинската администрация служители за ефективна експлоатация на системата. Те ще контролират дейностите по чистотата с помощта на 25 таблета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама