Данъчни иззеха дневния оборот на „Крамер“ и още 3 обекта (снимки)

18:50, 26 юли 16 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дневният оборот от касите на 4 обекта в района на Медицинския университет, единият от които сладкарница „Крамер“, бяха иззети от данъчните при акция днес. Става въпрос за заведения, собственост на длъжник към НАП. В проверката се включиха и публични изпълнители от Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Варна. „До тази крайна мярка се стига, след като длъжникът отказва да внесе доброволно просрочените данъчни задължения“, обясни Красимир Павлов от приходната агенция. Той каза още, че от началото на годината до момента 73 варненски фирми са поискали разсрочване и са го получили. На тези, които отказват доброволно да внесат парите, им е направен запор на движимо и недвижимо имущество. Направени са 100 търга, от които в републиканския бюджет са постъпили над 500 хиляди лева.

„Нека лицата, които имат временни затруднения да плащат своите просрочени данъчни задължения, да потърсят своевременно контакт с данъчната администрация, за да се намери начин за тяхното разсрочване и погасяване“, добави още Павлов.

Малко преди това бяха проверени и няколко обекта на Летище Варна. В един от тях – магазин, в който се продават цигари и сувенири, беше открито неравнение на касата с дневния отчет в размер на 350 лева. Съставен им е акт. Глобата при първо нарушение е от 500 до 2000 лева, а при второ - от 1000 до 4000 лева, заяви пресаташето на ТД на НАП Варна Виолета Маринова. Инспекторите проверяваха дали се издават касови бонове, а също и дали се равняват касите с дневния отчет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама