В болница са 18 деца от „Слънчо“

12:48, 28 юли 16 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 30 деца на възраст от 3 до 7 години от варненската детска градина „Слънчо“ са прегледани в Инфекциозната клиника на университетската болница „Св. Марина“ след малък епидемичен взрив на чревна инфекция. Хоспитализирани са 18, като на пет са вливани серуми, съобщиха от болницата. Останалите деца са изписани след преглед и насочени за лечение в домашни условия.

На всички деца са взети съответните микробиологични изследвания. Инфекциозната клиника разполага с необходимите консумативи, медикаменти и диагностиуми, които се използват при чревни, вирусни и бактериални заболявания. Приетите деца са в средно увредено общо състояние, имат клинични прояви - коремна болка, гадене, повръщане, изразена отпадналост и сънливост. Част от децата са с повишена температура и отключен диариен синдром. Извършва им се венозна рехидратация и симптоматично лечение, информира доц. д-р Диана Радкова, началник на Втора клиника по инфекциозни болести и на направление „Иинфекциозни структури“ в УМБАЛ „Св. Марина“.

Резултатите от взетите проби ще станат известни след 3 дни, съобщиха от община Варна. Както "Топ новини" вече съобщи, детската градина е затворена за извършване на пълна дезинфекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама