Дават на военен прокурор мичман от Варна, шофирал пиян

16:22, 29 юли 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военноокръжната прокуратура в Сливен ще разследва началника на склад за горивно-смазочни материали във варненско поделение, заловен да шофира с 2,37 промила алкохол в кръвта. Мичман Николай Н. бил задържан в Генерал Тошево на 19 юни тази година, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Тогава той влязъл в заведение в добруджанското градче във видимо нетрезво състояние и започнал да ругае и обижда компания от празнуващи приятели. След намесата на собственика на заведението всички били принудени да напуснат. Пред заведението скандалът между военния и останалите продължил.

След това военният се качил на личния си автомобил „Опел Фронтера“, потеглил и по-късно спрял на главната улица с включени аварийни светлини. Когато „Рено“ на един от компанията се приближило, той предприел рязко тръгване с превъртане на гуми и така ударил чуждата кола. След това мичманът дал на заден ход, заобиколил ударената кола и избягал от местопроизшествието, като скрил колата си между стопански постройки и продължил пеша.

По-късно Николай Н. бил задържан от полицейски служители. С протокол за химическа експертиза се установило, че е шофирал с 2,37 промила алкохол. Районната прокуратура в Генерал Тошево изпраща досъдебното производство срещу него по компетентност на Военноокръжната прокуратура в Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама