Заради техническа грешка обявили за данъчен нарушител магазина на летището

18:16, 29 юли 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Магазинът за сувенири на летище Варна, който бе уличен в укриване на оборот от 350 лв. при показната проверка на данъчни инспектори и служители на МВР заедно с журналисти във вторник, е бил изряден, съобщи управителят на „Джинджърс“ ЕООД Цветелина Николова. В разпространено писмо до медиите тя опровергава и информацията, че „Джинджър шоп“ е проверяван поради по-ниски обороти спрямо останалите обекти и спрямо предходни периоди. По думите й дружеството отчита ръст от 38% на оборотите си от юни тази година в сравнение с юни миналата година.

„Наличността е описана и сметната от наш служител. След това е проверена от  служител на ТД на НАП – Варна. Не е дадена обратна връзка на нашия служител за резултата при проверката на наличността, но информацията е изнесена пред медиите.

При калкулирането на купюрите по описа на наличността е допусната техническа грешка от нашия служител. Техническата грешка при калкулирането на купюрите не е отчетена и от проверяващите, а именно – калкулирани са 51 бр. х 0,50 лв. = 255 лв., вместо реалните 25,50 лв. и 64 бр. х 0,20 лв. = 128 лв., вместо реалните 12,80 лв. Техническата грешка е установена до приключване на проверката. На магазина за сувенири е издаден втори протокол, в който така детайлно цитираната пред и от медиите касова разлика от 350 лв. не фигурира“, посочва Николова и прилага протокола. В него е посочена разлика от 5 лв., допустима от закона заради спецификата при търговията на дребно.

 „Ще се въздържим от коментар относно отношението към нашите служители по време на проверката. Разбираме желанието на проверяващите да споделят резултати и на медиите да отразят случващото се, но в интерес на истината, поднесената информация е невярна.

Уверяваме всички наши клиенти и партньори, че Ginger Shop винаги е спазвал всички законови изисквания и никога не бихме си позволили злоупотреба. Винаги сме били готови да посрещнем всякакви проверки от всички органи“, уверява Николова и подчертава, че магазинът за сувенири няма издаден акт за нарушение след официалното приключване на проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама