Варна представя морския бизнес на форум в Дордрехт

19:21, 10 авг 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори българо-холандски морски форум ще се проведе в периода 27 -28-октомври в град Дордрехт. Престижното събитие съвпада с 15-годишнината от побратимяването на Варна и холандския град. Организатори са двете общини, с подкрепата на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК).

Форумът е част от инициативата на Община Варна за създаване на условия за директни международни контакти на бизнеса от морската столица с чуждестранни партньори.

Делегация от Община Варна ще присъства на събитията, предвидена е и съпътстваща програма - от 20. октомври до 2 май следващата година в Дордрехт ще гостува представителната изложба „Първото злато на човечеството“, която ще включва експонати от фонда на Регионалния исторически музей. За целта днес правителството осигури държавна гаранция в размер на 40 000 лв.

По време на форума ще бъдат представени потенциалните партньори от морския сектор (корабособственици, бизнес, университети, институти, пристанищни оператори, местни власти, вкл. морски администрации, пристанищни администрации и др). от двете страни. Целта е да бъдат осъществени нови преки контакти между български и холандски партньори или утвърдени съществуващи. Ще бъдат обсъждани възможности за реализиране на съвместни проекти, за обмяна на мнения и опит как техническите специалности да бъдат направени по-атрактивни.

До момента участие в морския форум са заявили над 40 дружества от българска и от холандска страна. Представителите на бизнеса ще имат възможност да проведат и индивидуални срещи по предварително изготвен график. Заинтересованите дружества от морския бранш, които проявяват интерес, могат да отправят до 12.09. включително запитвания на:[email protected] или моб. Телефон:+ 359 899 955 834, Елена Великова, (БНАКК).

През август м.г. Варна бе домакин на първото издание на българо-холандския бизнес форум, който бе открит от кмета Иван Портних, от посланика на Кралство Нидерландия Н.Пр. Том ван Оорсхот и от кмета на Дордрехт Арно Брок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама