Представиха революционна нанотехнология за защита на плавателни съдове

07:47, 11 авг 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иновационна нанотехнология за предпазване на плавателни съдове от корозия и налепи бе представена за първи път у нас в Транзитната търговска зона във Варна пред специалисти от морския бранш. Гаранцията, която дава производителят за революционния продукт, е от 2 до 5 години.

"Продуктът притежава феноменални свойства като дишане, прозрачност, устойчивост на масло и на влиянието на морската вода. Той е направен от естествени материали и има уникалното свойство да намалява топлината и радиацията само чрез нанасяне на един покривен слой върху корпуса на яхтата”, обясни Елад Негри, представител на компанията производител на NANO-Z COATING.

Уникалната нанотехнология представлява прозрачна и абсолютно безвредна течност, която се нанася върху корпусите на плавателните съдове. Това покритие почти не се влияе от факторите на околната среда и осигурява изключителна защита от вода, корозия, надраскване, както и отлична устойчивост срещу заледяване – в пълен контраст с почти всички известни органични материали.

“Към корпуса не прилепват никакви микроорганизми, нито водорасли. От своя страна, това дава едно предимство по отношение на скоростта на плавателния съд. Когато няма обрастване, съответно и скоростта е по-голяма", заяви бизнесменът Юлиян Гендов, който бе домакин на събитието.

Освен за яхти революционният продукт може да се използва и за антимикробно покритие в лаборатории, химически контейнери, стоманени сгради и пристанищна техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама