Академия за черноморски младежки политически лидери създават във Варна

12:07, 22 авг 16 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Варна ще бъде създадена Академия за черноморски младежки политически лидери. Това е решено на общо събрание на сдружението „Варна – Европейска младежка столица“, проведено през почивните дни. Идеята е на председателя на сдружението Биляна Раева и е подкрепена от Лора Любенова, член на борда на Европейския младежки форум и кандидат за президент на международната организация.

На събранието, съставено от учредители на сдружението от 24 неправителствени организации, са били приети двама нови членове – Висшето училище по мениджмънт и организацията „Акивейшън“, провеждаща „Фестивал на цветовете“ - събитие, което тази година ще стане част от програмата на „FUNCITY+”.

Общинската финансова подкрепа за сдружението е на стойност 100 000 лв., със срок на разходване до 1 март 2017 г. Средствата се предоставят за разплащане на административни разходи на секретариата на сдружението. Според договора, подписан в петък, сдружението се задължава да предоставя отчет за начина на разходване на средствата на всеки два месеца. Извън финансовото подпомагане от Община Варна е заложено да бъдат привлечени допълнителни 80 000 лв. за 2016 г. и 1 200 000 лв. за 2017 г. Средствата ще бъдат набрани от корпоративно финансиране, проектна дейност и национални програми.

За да стимулира неправителствените организации да разработват проекти с национално и международно обезпечение, сдружението ще предоставя писма за подкрепа, след като се запознае със спецификата на предложенията. Това ще осигури предимство на организациите при кандидатстване, с оглед на приоритизирането на дейностите, насочени към младежката столица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама