Апелативният съд потвърди ареста на Анита Мейзер

13:04, 23 авг 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Варненския апелативен съд потвърди днес задържането под стража на Анита Желева (Мейзер), която е в ареста след смъртта на 40-годишния си съпруг Николай Димов. Тя е с две обвинения - за причиняването на смъртта му по непредпазливост чрез умишлено нанасяне на средна телесна повреда и за предлагане на подкуп на полицай, за да не бъде задържана под стража.

На това заседание защитата на Мейзер представи американския й паспорт – липсата му и възможността с него обвиняемата, която има двойно гражданство, да напусне страната бе сред мотивите на Варненския окръжен съд да й определи най-тежката мярка за неотклонение. И този съд обаче не измени мярката й и реши, че автентичността на документа тепърва трябва да се доказва с експертизи, а подсъдимата може да се укрие от наказателно преследване.

За пореден път адвокатите заявиха, че освен показанията на един полицейски служител, няма събрани категорични доказателства, че Мейзер е предлагала подкуп. Стана ясно и че вчера подсъдимата е участвала във втори съдебноследствен експеримент в дома й в местността Евксиноград, където на 14 август е починал мъжът й.Адвокат Олег Атанасов пък съобщи, че преди няколко дни тя е имала среща с представител на американското консулство.

„Аз съм достоен човек и няма да направя абсолютно нищо, което да пречи на вашата работа. Искам да докажа, че съм невинна. Нямам намерение нито да бягам, нито да се укривам. Искам да съм при най-милото, което ми остана“, заяви в съдебната зала Анита Мейзер, визирайки дъщеря си Джули. В кратко изявление за медиите преди заседанието тя заяви, че сестрата на съпруга й – Милена Димова, която е общински съветник, използва връзките си и я „мачка“.

Определението на Апелативния съд е окончателно. То бе произнесено в деня, когато културистът Николай Димов трябваше да навърши 40 години, и подобно на определението на първата съдебна инстанция преди дни, бе посрещнато с аплодисменти от присъстващите му близки и приятели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама