Канят министър Ангелкова да инспектира плажа в „Аспарухово“

18:02, 25 авг 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на туризма Николина Ангелкова да направи проверка на плажа в „Аспарухово“, призоваха граждани, обезпокоени, че ивицата с държина 950 метра има само три спасителни поста. Според Наредбата за организацията на водноспасителната дейност постовете трябва да са 9 – на всеки 100 метра.

Министър Ангелкова ще се срещне утре в 10,30 ч. в областната администрация на Варна с концесионери и наематели на плажове, се твърди в официалния сайт на туристическото ведомство. Пак там има информация за проведена днес инспекция на няколко плажа в местността Кабакум.

При проверката било установено, че Кабакум - Бисер и Кабакум - Русалка – които и да са те (подчинените на г-жа Ангелкова вече демонстрираха пълна дезориентация в географията и административното деление на територията на България, като „преместиха“ плажовете на курортния комплекс „Русалка“ към Варненска област при обявяване на конкурсите за наематели), са напълно изрядни. Несъответствия обаче били отчетени на Кабакум – север, Кабакум – юг, част 1 и Кабакум – Централен. Там липсвали достатъчно спасители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама