Баба брои на измамник 14 156 лв. и валута – колкото има

17:20, 26 авг 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненка на 74 години е поредната жертва на телефонна измама, съобщиха от областната дирекция на МВР. Възрастната жена „изгоряла“ с 14 156 лв. и неопределена сума във валута, след като неизвестно лице успяло да я заблуди по телефона, че е собственият й син, а парите му трябват за виза за САЩ. Сумата тя предала на непознат пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията за пореден път призовават гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод, да не предоставят лични данни и данни за близките си по телефона, да изискват от представящите се за куриери, полицейски служители или други длъжностни лица да се легитимират със служебни карти.

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията. Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация, съветват от МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама