Приключват ремонтите във варненските детски градини

17:44, 27 авг 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на месеца ще приключат летните ремонти в повечето детски градини във Варна, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“. Дейностите са на обща стойност 1 312 510 лв. Сред най-мащабните са ремонтът на офиси и сервизни помещения в детска градина №12 „Ян Бибиян“ за близо 20 000 лв. и реконструкцията на детската площадка в детска градина №41 „Първи юни“, където се влагат над 22 000 лв.

В детска градина „Незабравка“ се подменят два кухненски асансьора, а в „Славейче“ е ремонтиран покривът. В детска градина №44 „Валентина Терешкова” в кв. „Аспарухово” има малък ремонт на окачените тавани и санитарни помещения за 8000 лева. В „Калина Малина” се ремонтират административните стаи и коридорите, както и соларна система.

Текущ ремонт се извършва в „Мечо Пух“, в детска градина „Приказка“ е ремонтирана хидроизолацията, в „Детски свят“ се работи по разширение на здравен кабинет. Още през юни е извършен ВиК ремонт в детска градина №30. В „Ален мак“ се ремонтират канализационен колектор, фасада и соларна инсталация, в „Ран Босилек“ в с. Тополи се боядисват помещенията.

В понеделник започва ремонт на двора на целодневната детска градина „Гълъбче“. Дейностите включват изцяло нова вертикална планировка с отвеждане на повърхностните води, подмяна на всички съществуващи настилки. Ще бъде премахната една от терасите на първия етаж, за което има предписание от РДНСК. Ремонтът предвижда и изграждане на нова канализационна система от тръби, която ще отвежда подпочвените води към близкото дере. Ще бъдат обновени всички площадки за игра на децата. Занятията в детската градина няма да се прекъсват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама