Девня отбеляза празника си със зрелищен спектакъл и заря

07:46, 28 авг 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зрелищен фолклорен спектакъл, детски рецитал за България, ефектна заря и дълго, многолюдно и пъстро общоградско хоро – така премина празникът в Девня по повод 47 години от обявяването й за град.

Кметът Свилен Шитов благодари на своите съграждани за това, че се включиха във веселието на площада пред читалище "Просвета", и изтъкна, че Девня е била град още през античността, откогато е наследила уникални културно-исторически ценности, които ще бъдат включени в Плана за икономическо развитие на общината. Той удостои с плакети фолклорните състави от Девня, Варна и Добрич, които в съботната вечер заразиха въздуха с позитивизъм и тържествено настроение.

Специални гости на празника бяха проф. д-р Златимир Коларов и Радостина Иванова - двама девненци, които милеят за родния си град и го доказват неизменно с делата си, въпреки че отдавна не живеят в Девня. Сред празнуващите бяха също заместник-кметът Донка Йорданова, секретарят на Община Девня Елка Драгулева, председателят на Общинския съвет Владимир Ненков и др.

Кулминацията на честването бе двойна – докато малки и големи играха хоро на площада, вечерното небе бе озарено от празнични илюминации, които вдигнаха още повече градуса на настроението след двучасовото празненство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама