За втори път търсят кой да поддържа социалната кухня във Варна

13:21, 28 авг 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Потребителите на социалната услуга „Обществена трапезария за социално слаби граждани“ продължават да ползват безплатна храна без прекъсване, независимо че договорът с фондация „Вяра, надежда, любов“ изтича. Това съобщиха от общинската дирекция „Социални дейности“.

Община Варна финансира дейността на фондацията като част от социалната програма за предоставяне на услугата с капацитет 550 места и допълнителни 200 за периода от май до септември. Тъй като договорът с фондацията изтича на 3 септември тази година, общината обяви конкурс за възлагане на управлението и предоставянето на социалната услуга „Обществена трапезария“. В рамките на указания срок в деловодството на Община Варна не са били подадени документи за участие, включително и от фондация „Вяра, надежда, любов“. Затова е създадена необходимата организация, за да не прекъсва услугата, от която се ползват 750 души.

Хората ще получават топъл обядпри съществуващите до сега условия и пунктове. Експерти от дирекция „Социални дейности“ са посетили пунктовете и са разяснили на потребителите, че храната ще бъде осигурявана без прекъсване. За предприетите мерки е уведомен и председателят на фондация „Вяра, надежда, любов“ Марияна Николова.

Междувременно Община Варна е обявила нов конкурс за социалната услуга „Обществена трапезария за социално слаби граждани“. Лицата, които се възползват от нея, са хора с ниски доходи, с увреждания, многодетни семейства, бездомници, самотни възрастни хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама