Над 100 деца и младежи участваха в турнира „Млад спасител“

15:38, 28 авг 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 104 деца, юноши и девойки от цялата страна участваха в петия Национален турнир по водно спасяване „Млад спасител“, който се проведе на плажа и в басейна на спортния комплекс в СОК „Камчия“. В състезанията се включиха 13 отбора от София, Смолян, Бургас, Стара Загора, Благоевград и Варна.

Организатори бяха Областният съвет на БЧК във Варна и Дружеството на специалистите по водно спасяване с подкрепата на дирекция „Водно спасяване“ към Националния съвет на БЧК, Община Варна и Българска асоциация „Спор за учащи“.

В рамките на 3 дни участниците се състезаваха в дисциплините: 200 и 400 метра плуване; плажни флагове, 20 метра; плажен спринт, щафета 70 и 90 метра, а в басейн: 200 метра свободен стил с препятствия; хвърляне на спасително въже на 12,5 метра; щафетно плуване с извличане на манекен 25 м. Турнирът завърши с плажна щафета през третия полуден. Всички участници получиха грамота за участие, а победителите в индивидуалното и отборното класиране – купи и медали, награди и участие в лагер от 8 до 13 септември в Учебния център на БЧК в Созопол.

Класирането може да видите ТУК

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама