Градинари и търговци от Балканите се срещат във Варна

18:57, 29 авг 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща на производители и търговци от балканските страни и Централна Европа под наслов „Градинария – модерната търговия на Балканите“ се провежда утре във Варна. Тя е организирана от Националния съюз на градинарите в България съвместно с Регионалния клъстър „Североизток“.

Форумът се провежда по проект „Модерна търговия”, който се изпълнява от НСГБ с подкрепата на Фондация „Америка за България”. В рамките на проекта от юли миналата година функционира електронната платформа „Градинария” www.gradinaria-bg.com, която създава условия за директна връзка между производители и купувачи.

На срещата ще има възможност да се проведат индивидуални срещи и разговори между производители на плодове и зеленчуци и търговци, износители и преработвателни предприятия за договаряне на продукция. В събитието ще вземат участие представители от Полша, Румъния, Сърбия, Македония, представители на областни и общински ръководства, дирекции „Земеделие“, партньори на НСГБ, производители на плодове и зеленчуци от цялата страна, търговци, износители, преработватели на земеделска продукция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама