Американска компания набира софтуерни специалисти във Варна

16:06, 01 сеп 16 25 716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Високотехнологичната компания „Астаунд Комерс България“, част от базирания в Сан Франциско едноименен холдинг, има свободни над 40 свободни позиции за офисите си във Варна. Те заемат 550 кв. метра в бизнес сграда в центъра на града и в тях вече работят 15 софтуерни специалисти.

Това стана ясно на среща на кмета Иван Портних с изпълнителния директор на компанията Иля Виноградски. В разговорите бяха обсъдени различни възможности за сътрудничество с местната власт, неправителствения сектор и варненските висши училища. Кметът Иван Портних приветства инициативата за откриване на офис в морската столица и сподели, че това е поредната високотехнологична компания, която избира Варна за своя локация. Той очерта профила на града, включително и като привлекателен университетски и научен център.

Виноградски посочи, че дружеството внедрява възможности за електронни търговски решения за международни марки като Adidas, L’Oreal, Versace и др. Компанията е в процес на получаване и на сертификат клас А инвеститор, с което ще стане първата софтуерна компания във Варна с подобен документ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама