Марешки все пак ще се кандидатира за президент

16:11, 07 сеп 16 / Политика 25 4497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският бизнесмен Веселин Марешки, който през юли обяви, че се оттегля от битката за „Дондуков“ 2, все пак ще се кандидатира за президент. Това обяви самият той в писмо до медиите, разпространено днес.

В него той директно обвинява зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че смята българите, дори активистите и привържениците на партията, за „безгръбначни фигуранти или кукли на конци без право на мнение“, на което може в последния момент да спусне едно име и да каже: „Ей, стадо, на 2 октомври аз ще ти кажа кой искам да е следващият президент - трябва да го изберете".

„И това даже без да ни се е извинил за предишното недоразумение, което вече 5 години е държавен глава. А за нас остава или да изберем поредния "палячо", "пудел", "кукла на конци", или отвратени от предложеното да не гласуваме. При което те служебно да си го назначат“, се казва в писмото.

Марешки твърди, че до екипа му всеки ден достига информация, че „дори да гласуваме против кандидатите на политическия картел, той безскрупулно ще се намеси в броенето на бюлетините, в носенето на чувалите и във всеки друг изборен процес, чиято манипулация ще му осигури запазване на статуквото“. По думите му у нас „ляво“ и „дясно“ са само понятия от листовките за шофьорски курсове, и в никакъв случай - от политическия спектър.

„Политическият картел формира абсолютно мнозинство и това мнозинство не го интересува дали ще живеете добре. Те дори не мислят за последствията от действията си. И познайте кой плаща и кой ще плати сметката от ежедневния грабеж на политическата класа?“, пише Марешки.

„Липсата на качествен избор сред кандидатите за президент ме накара да обява своето желание да участвам в надпреварата за държавен глава. Гнусливото блато от интриги, лъжи, измами, грабежи, манипулации и цинизъм, в което живее политическият картел, ме накара да се замисля струва ли си да участвам в този цирк. Днес обаче съм наясно - нямам друг път“, обяснява завоите в намеренията си за президентския пост бизнесменът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама